Är du intresserad av att vara FODERVÄRD hos mig?
 
 
  
 Då jag vill hålla nere katt antalet i hemmet  så alla katter mår bra här hemma och ska trivas kan jag ibland behöva hjälp av en fodervärd.
 
Jag vill då att du bor i Göteborgs området.
 
Inneha körkort samt bil.
 
Du som önskar bli fodervärd ska ha en stabil livssituation och ekonomi
 
Inneha ett extra rum som som kan avses till katten vid behov.
 
Jag vill att du som vill bli fodervärd tycker det är spännande att få ha och ta ansvar för de blivande kattungarna hos dig, vilket kräver att du är en ansvarsfull person som är beredd att engagera dig i kattungarna. Ge dom tid till omsorg, lek och mycket kärlek.
 Det krävs tid samt arbete och ett stort intresse hos dig som fodervärd, men det är väldigt roligt och lärorikt med små kattungar
 
Ibland kan det även vara så att jag behöver en fodervärd för en Hane  och då bör du vara insatt i
vad det innebär att ha en fertil hane i hemmet. 
 
samt att under parnings perioden kan det bli mer högljutt om du bor exempelvis i hyreslägenhet är det bra att ha detta i åtanke när man har grannar och hyresvärdar om man bor i en lyhörd lägenhet exempelvis.
 
Du som vill bli fodervärd får under avtalsperioden inte ha några andra fertila katter i hemmet.

Jag kommer finnas som stöd och hjälp under hela perioden!
 
 

 Du som fodervärd står för de normala grund kostnaderna (Ex, klösträd, leksaker, sand, mat, veterinär kostnader som inte rör aveln)

Jag som Uppfödare står för alla utgifter som rör aveln ( Ex, hälsotester, parnings avgifter, försäkring, kull kostnader och veterinär besök som kan behövas som är relaterat till avel.

Vi skriver ett fodervärdsavtal , och efter avtalstidens slut övergår katten kastrerad i fodervärdens ägor, alltså du som fodervärd betalar av katten genom ditt arbete och engagemang.

Det är otroligt viktigt för mig att vi har ett gott samarbete och en bra kommunikation och ett krav att du håller mig uppdaterad kontinuerligt minst varje månad under tiden som fodervärd.

Önskvärt är att du har intresse av att ställa ut katten om den håller för utställning men inget krav.

 

Att vara Hel fodervärd för en Hona hos mig:

 

*Jag tar 2 kullar på honan som föds och växer upp hos dig som fodervärd

*du ska vara beredd på att kullen flyttar tidigast från att dem är mellan 14-16 veckor gamla då sveraks nya avtal är tidigast från14 veckor, samt att jag kastrerar alla mina sällskapskattungar innan dem flyttar runt dem är 13 veckor.

(Önskevärt är att du har lite kunskap kring kattfödslar samt fodervärdskap)

du behöver även kunna stanna hemma runt dagarna det är dags för honan att få sina kattungar för att ge mamma katt den stöttning hon behöver då hon känner dig bäst, och för att kunna informera mig när det är på gång.

*Du ska inneha körkort och bil då det kan förekomma att du som fodervärd får åka till veterinären med kullen.

* Med kull anses med minst 2 levande kattungar som uppnår 12 veckors ålder, vid endast 1 kattunge får jag lov att överskrida avtalet till ytterligare 1 kull enligt Sveraks avtal dvs till från 2 kullar till 3 kullar.

* När avtalet är fullgjort överlåts honan kastrerad och besiktigad av veterinär  till dig som jag står för.

*Vi använder Sveraks fodervärdsavtal där allt står klart och tydligt,

*Jag som står som ägare till honan äger rätten att kunna få ställa ut med eller utan att fodervärden är med på utställningarna då jag ibland behöver åka till annan ort för utställning och säger då till i god tid för planerad utställning då jag behöver låna med katten i några dagar.

men alltid roligt att du som fodervärd skulle vara själv intresserad av att ställa ut men inget krav.

* En fertil Hona från mig ska vara innekatt och får inte släppas ut,

dock går det bra att ta med den ut i sele och koppel under perioden hon inte är dräktig eller har kattungar.

* Inga andra fertila katter får finnas i hemmet

*skulle en olycka hända i hemmet så hon skadas är det du som fodervärd som står för veterinär kostnaderna som inte är avelsrelaterat precis som din egna katt. 

*Om katten blir dålig eller sjuk vill jag som uppfödare alltid bli kontaktad 

* Jag som uppfödare står för avels och veterinär  försäkringen på honan samt hennes hälsotester som görs runt 1 års åldern, du som fodervärd står för hennes årliga vaccination samt mat och sand och diverse annat hon behöver.

 * Likväl som du har förväntningar på mig som uppfödare har jag förväntningar på dig som min fodervärd att vi ska kunna ha en god kommunikation och ett nära och bra samarbete kring avelsarbetet.

*ibland kan det hända att jag är i behov att fodervärden är behjälplig och kan köra och hämta honan hos hanen för parning  när det är dags, beroende på avstånd till hanen ges då en summa för bensinkostnaden till fodervärden som då kan uppstå.

 

 

Att Vara Helfodervärd för en Hane hos mig:

 

* Hanen ska genomföra 5 lyckade kullar hos fodervärden där det resulterar kattungar därav ska du ha ett rum ett sk parningsrum där du kan ta emot honor under en liten period av 4-7 dagar där parning kan ske i lugn och ro.

* Jag som ägare äger även rätten att låna med mig hanen hem till min bostad eller till den bostaden honan som ska paras befinner sig i om det behövs inför en parning om jag har en hona som inte är lämplig att flyttas på till hanen och dess bostad  vid löp av olika orsaker för att underlätta att genomföra parningen, detta kommer självklart meddelas i tid om så är fallet.

* Med kull anses med minst 2 levande kattungar som uppnår 12 veckors ålder, vid endast 1 kattunge får jag lov att överskrida till ytterligare 1 kull enligt Sveraks avtal dvs från 5 kullar till 6 kullar .

*Vi använder Sveraks fodervärdsavtal där allt står klart och tydligt,

*jag står som ägare till hanen och äger rätten att kunna få ställa ut med eller utan att fodervärden är med på utställningarna då jag ibland behöver åka till annan ort för utställning och säger då till i god tid för planerad utställning då jag behöver låna med katten i några dagar.

* Skulle det bli sanitär olägenhet eller andra diverse större problem med hanens fertilitet får vi diskutera vad som blir bäst för alla parter,

och beroende på hur jag kunnat använda honom i aveln kan det bli möjligt att som fodervärd få köpa loss hanen till en överenskommen kostnad efter han kastrerats.

* När avtalet är fullgjort dvs alla 5 kullar är tagna överlåts hanen kostnadsfritt till dig efter han kastrerats och är besiktigad av veterinär vilket jag står för.

* En fertil hane från mig ska vara innekatt och får inte släppas ut dock går det bra att ta ut i sele och koppel.

* Jag som uppfödare står för försäkringen på hanen samt hans hälsotester som görs runt 1 års åldern, du som fodervärd står för hans årliga vaccination samt mat och sand och diverse annat han behöver.

*skulle en olycka hända i hemmet så han skadas är det du som fodervärd som står för veterinär kostnaderna precis som din egna katt.

*Om katten blir dålig eller sjuk vill jag som uppfödare alltid bli kontaktad 

 

 

 

   Du är värdefull som fodervärd  

 

 

Vid intresse av ett fodervärdskap hos mig vänligen skicka ett mail där du berättar om dig/er och vad ni kan erbjuda för hem och om era erfarenheter kring att vara fodervärd för respektive fertil kön ni är intresserade av.

 

Här finns även en bra länk nedan ( Klicka på länken Fodervärdskap) att läsa angående ett fodervärdskap dock kan det skilja sig något från olika uppfödare och beroende på vilken klubb man är med i och därav är det alltid bra att höra med just den uppfödare man är intresserad av att vilja vara fodervärd åt  hur ett fodervärdskap ser ut hos just den uppfödaren.

 FODERVÄRDSKAP

 

 

__________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 Blomma