KÖP INFORMATION

 

0F1F6008-2BB6-4DA8-B1E0-33C2F425ABC1

 

Jag förbehåller mig rätten att välja hem till mina kattungar, känns det inte rätt kan jag neka att sälja en kattunge.

Jag säljer inga kattungar till först till kvar eller via mail men det går bra att ha en första kontakt via mail/telefon och visa sitt intresse till mina kommande kullar.

Avelskatter säljer jag endast till registrerade ragdoll uppfödare som innehar stamnamn.

Åldersgräns för att ingå i avtal och köpa katt är från 18 år, jag säljer inga katter under denna ålderersgräns utan ett  vuxet sällskap.

 

Från kontakt till leverans:

Intresserad av en kattunge från mig? jätte roligt, då tycker jag du ska slänga iväg ett mail till mig där du berättar mer om dig och din familj, och hur kattungen skulle få det hos er.

Jag har olika arbetstider jobbar både dagar, kvällar och helger men jag försöker svara på mailen så fort jag har tid. 

Jag tar emot besökare när kattungen är från ca  6 veckor, så man får träffa kattungarna och mig, känns allt bra kan man få tinga kattungen på plats och då skrivs tingnings avtal och handpenning betalas.

om man efter all förmodan behöver lite betänke tid för att hemma i lugn och ro fundera  över kattungen så ger jag max 2 dagar till detta och vill sedan ha ett besked och då skickar jag tingnings avtal hem till adressen där man fyller i avtalet och skickar tillbaka till mig samt betalar handpenningen i samband med detta (Swisch).

(Allergi tester som ska göras på vårdcentral vill jag ska vara klart och färdigt innan ni kommer på besök av kattungen inte efteråt och detta för att inte ta upp min tid och planeringar som jag lägger ner för att det ska bli så bra som möjligt, jag säljer inte kattungar där man är osäker på sin allergi då det är föralltid hem jag söker till mina kattungar)

 

Från tidigast 14 veckors ålder är kattungen leveransklar (från år 2020 kommer alla kattungar som säljs till sällskap att vara kastrerade vid leverans)  och ni får komma och hämta eran nya familjemedlem, vi skriver då en  överlåtelse avtal och gör ägarändring direkt på Sverak detta innebär att ni måste då ha bankid så ni kan godkänna ägarändringen på plats via dator eller mobilen, ni som inte har bankid måste tala om det för mig för då tar vi det via blankett. 

Jag vill även att man fyller i  djurid blankett som jag kommer ha på plats (denna kommer en engångs faktura på till er adress på ca 150kr) dessa skickar jag som uppfödare in och inget som ni köpare behöver tänka på när ni får hem eran nya kattunge. 

Innan detta besöket ska ni ha varit i kontakt med mitt ombud på agria försäkring/ försäkrings bolag ni valt så försäkringen ska börja gälla i erat namn den dagen ni hämtar eran nya kattunge, ni kommer innan dess få kontaktuppgifter från mig om ni väljer att överta agria försäkringen.

Mitt ombud tar kontakt med er innan ni hämtar er kattunge

Dock vill jag att ni tar över Agria försäkringen så ni inte står i en tvist med det nya försäkringsbolaget om något skulle uppstå efter ni fått hem er kattunge. 

sist men inte minst, från kattungen blir 2 veckor till leverans uppdateras deras foton så man kan följa deras utveckling från vecka till vecka på min hemsida.

Att nämna är också att jag har en facebook grupp för enbart mina kattunge köpare där ni som köper katt från mig kan hålla kontakten samt lägga upp lite bilder vilket uppskattas väldigt mycket och är väldigt trevligt också att kunna få följa varje avkomma även efter dem flyttat hemifrån 🥰

 

Vad jag förväntar mig av dig som köpare:

 

Att köpet är väl igenomtänkt , då katter kan leva i många år och är en familjemedlem

Håller katten minst veterinärförsäkrad

Att re-vaccinera enligt veterinärs rekommenadtioner

utfodra katten med kvalitetsfoder

•att hålla fortsatt god kontakt med mig som uppfödare gärna skicka mail med bilder ibland 

•Informera mig som uppfödare om av nån anledning inte kan ha kvar katten i era ägor.

•Alla katter från mig säljs som innekatter,utevistelse endast i sele samt inhängnad altan/balkong

•1 eller 2 katter? Ta en funderare på hur mycket du är hemifrån, även om katter inte är flockdjur ska dem inte behöva vara ensamma allt för många timmar varje dag.

•Osäker på om du eller nån i familjen har allergi? ta gärna ett pricktest på en vårdcentral innan

många får fel information om att ragdoll är en allergivänlig ras och detta stämmer inte!

 

VID LEVERANS ÄR EN KATTUNGE FRÅN SE*ADDE`S KATTERI:

•14-16 VECKOR vid flytt 

• GRUND VACCINERADE *2 mot kattpest och kattsnuva

•MICROCHIP i nacken

•STAMTAVLA i SVERAK

•FÖRSÄKRAD I AGRIA med tilläggs försäkring på FORL

•DOLDA FEL FÖRSÄKRAD

•INNEHAR BESIKTNINGSPAPPER från veterinär som är ej är äldre än 7 dagar

•KATTUNGEPAKET med diverse smått o gott, (leksaker,mat,filt)

•LIVSLÅNG SUPPORT från mig, ingen fråga är för dum jag ger gärna råd och det jag inte kan svara på kan jag ta reda på

RUMSRENA

SÄLLSKAPSKATTER ÄR KASTRERADE INNAN LEVERANS

 

 

 

 

TINGNING

Vid Tingning av en kattunge tar jag en handpenning på 15% av köpekillingen och tingnings avtal skrivs i 2 exemplar, denna summan dras av den totala summan vid leverans.

Kostnaden för en sällskapskattunge är från 13.000kr ink kastrering.

vid köp av en avels kattunge till registrerade uppfödare är priset annat.

tingnings avgiften återbetalas ej vid ånger då jag har hållit och nekat andra katt köpare av denna katt samt för mer kostnader som detta kan medföra.